NUFFNANG

Tuesday, November 23, 2010

Esok!!!!!..................

Huuu......... Sorry my friend. Lama sudah tidak update blog dan walking blog juga. Huhuhuhu.... agak penat minggu lalu dan minggu ni. Minggu lalu, ke Genting, Muzium, Batu Caves n Zoo Negara. Huuuu..... akhirnya hari esok terpakaslah berdepan dengan interviewer tanpa persediaan yang rapi. Apa pun hadapi sajalah dan sebenarnya tidak sabar juga untuk masuk ke dalam bilik interview dan menghabiskannya. Malas fikir-fikir lagi. Esok, interview dan balik sabah terus ke konferensi.. Yeahhhh!!!!............

Thursday, November 18, 2010

Kenapa Bah Ni?.. Tiada Peningkatan!!

Hemmm... Tidak tahulah kenapa trafik blog tidak pandai meningkat ni. Banyak benda sudah dibuat tetapi tidak juga dapat meningkatkan trafik... Kenapalahkan..... Binggung.......


Haaa...... baru saya tau ada cara yang senang dan mudah... Alaa.. yang selalu kita buat tu. Bertukar-tukar link bah. Hehehe..... Tapi selalunya kita bertukar link di "shout box", "comment" dan "follow"kan..... So, apa kata kita bertukar link atau postkan link ditempat yang kekal... atau kita dapat lihat semua senarai link dalam blog kita, supaya kita senanglah mau "Blog Walking"kan... Hehehehe.....

So.. Mari Exchange Link....

gade say: Hehehe... So kawan-kawan semua sudi-sudilah post dan kongsikan link blog kamu diblog saya ini. Dapat jugalah saya merayap diblog kamu... Hehehe.. Kamu boleh klik pada page "Link Exchange" atau klik di sini...

Tuesday, November 16, 2010

Yeahh!!!... and Yahooooo!!!!...

Yes.. Hari ini merupakan hari terakhir exam dan hari kedua terakhir berada di IPG. Apa pun sebenarnya exam kami sudah habis seminggu yang lalu(09/11) tetapi oleh kerana ada kesilapan taknikal, kami terpaksa menduduki peperikasan itu sekali lagi pada hari ini(16/11).

Hari ini juga merupakan hari kedua terakhir berada di IPG, kerana selepas ini satu lagi interview daripada SPP akan diadakan di sana pada 24/11 yang merupakan hari terakhir di IPG dan di KL.. Sebab pada hari yang sama selepas interview, saya akan pulang ke negeri tercinta Sabah Negeri Di Bawah Bayu. Hehehe. Kemudian terus ke KDCA penampang untuk mengikuti Konferensi PMM SIB Sabah yang ke-31. Harap semua berjalan dengan lancar.

gade say: Exam... harap2lah lulus. Interview....... mau lulus juga kalau tidak jawatan tidak dapat disahkan. So, wish me luck bilang orang putih.... hehehe..

Friday, November 12, 2010

Love VS Money

VS

What Happen when Love and Money are fighting each other??..... Some people say, Love is not looking or  need for the money. So.. What your comment?... How will win this battle?..

Thursday, November 11, 2010

How You kiss? - 1


Aggressive Kiss
While kissing your partner, gently bite down on their lower lip and look up at them. Start sucking on the bottom lip to give them a great sensation.


All Over Kiss
Grab your partner gently, then begin kissing the forehead, moving down to the nose. Tenderly, with an aggressive feeling, give your partner your best kiss right on the lips. Next, move your way down and continue with your own imagination.


Angel Kiss
This is a sweet, comforting kiss. Gently and ever so lightly kiss your partner either on the eye lid or right next to the eyes.

Sunday, November 07, 2010

Mean Of Christmas


Christmas?...
What it's mean for U? I thought that all of us know what is Christmas even our friend from the other religion. But maybe they just know it is a Christian celebration on every 25 of December every years. I born in a family of Christian, so i can say that i am a Christian since i born. But, i totally wonder "What is Christmas means for on my life?".... We know that Christmas is celebration for Birth of Jesus Christ but do we know what it's means from the other side? Or what we are get from it?,What are the purpose of Christ to born on the earth? and What His mission?
So, big question
"What are the mean of Christmas for you??...."

gade say: Hehehe... Christmas is coming soon......

Friday, November 05, 2010

50 Ways to Find Inspiration when your feeling down!

We all go through periods when we feel down no matter how successful we may be or may not. Whether its something simple like a gloomy day or a catastrophe these 50 ways to find inspiration when your feeling down will help you! I even keep this list handy at my office, so if I'm feeling down and am in need of a self improvement pick me up I can grab it and start taking action on something constructive right away. This may be beneficial to you as well! Enjoy, and remember Success Demands Action.


  1. Read an article on SuccessDemandsAction.net
  2. Talk to someone you love and care about.
  3. Watch a movie or read a book.

Wednesday, November 03, 2010

"Mari Layan Perasaan.... hahaha" Tidak Tahu Perasaan Apa Ni

Hari ini saya buka blog dan periksa berapa banyak post yang saya telah buat. Rupa-rupanya ada beberapa post yang saya tidak post pada masa saya menulisnya, cuma save sebagai draft dan inilah salah satunya. Saya sendiri tidak tahu apa sebenarnya yang berlaku ketika ini. Tapi ia kelihatan seperti stress yang sangat-sangat. Namun entah kenapa tidak juga di post pada waktu itu. Mungkin tidak sampai hati juga.... Hehehehe.... So hari ini saya mau post sebagai kenang-kenagan, rupa-rupanya pernah juga saya berada dalam situasi ini. English+Malay=Tunggang Terbalik. Hahahaha....... Tarikh post ini ditulis pada 03/12/2008, 6:47 pm(lama sudah ooo)


"I want to be different to night. My mood dlm keadaan terumbang ambing... so i want to ikut mood ja la ni malam.... peduli... orang lain tidak peduli, apa saya mau peduli juga.... susah juga ni kalau jaga hati orang ja... tp orang peduli apa tentang kita..... many word i don't like to hear... but don't worry "I DON'T CARE ANYMORE"... talk as much u can........ i don't care anymore.

Tuesday, November 02, 2010

Konferensi PMM SIB Sabah Ke-31


Akhirnya masa yang di tunggu-tunggu kian tiba iaitu Konferensi PMM SIB seluruh Sabah. Mesti best punyalah. Tapi agak sedih sedikit bagi saya sebab tidak dapat ikut kali ini. Apa pun tidak mengapa, tahun-tahun yang mendatang pasti dan pasti dapat ikut. Yeahh....

Pada mulanya memang merancang untuk ikut tapi faham-fahamlah di maktab semuanya tidak menentu apatah lagi kami yang krusus KPLI. Semuanya kena bersedia setiap masa. Apa tidaknya tiba-tiba saja ada aktiviti. So, memang tidak dapat buat perancangan yang jelaslah. Merancang-rancang macam tu ja laa. Tidak tahu dapat dilakasankan atau tidak terutama sekali penentuan tarikh.


Saturday, October 30, 2010

Terhalang

Satu-satunya perkara yang menghalang pembelajaran anda adalah anda menganggap "ANDA TAHU"

gade say: Sejauh kebenarannya pernyataan ini? Fikir-fikirkan. Bagi saya, apabila kita menganggap 'kita tahu' tentang sesuatu perkara secara psikologinya ia membuat kita malas untuk lebih mendalami perkara tersebut. Apatah lagi bila kita langsung tidak mengetahui perkara itu tetapi kita menganggap 'kita tahu'.....

Monday, October 25, 2010

Lepaskan Lepaskan.....~!~!




"Apabila Anda Tidak Dapat Melepaskan Masa Silam Anda,
Anda Tidak Pernah Mempunyai Masa Depan"



gade say: Penyataan yang sangat sederhana tetapi kesan yang besar. Lukisan teruk, tiada menarik langsung. Tapi tidak mengapa, maksud yang tersirat lebih penting. Yeah!!!!..... Jangan pernah terikat dengan masa silam kita!!!

Friday, October 22, 2010

Mau Habis Sudah......


Haii.... lama tidak tulis blog untuk kisah diri sendiri... Tidak lama dulu saya mengatakan ingin menulis berkenaan apa yang saya telah lalui sepanjang kehidupan 2010 terutama sekali kehidupan sebagai seorang guru pelatih di IPG Teknik KL ini. Banyak dugaan sebenarnya, dulu sebelum mendapat tempat di sini, hati berkata akan lakukan apa saja, akan berusaha ketahap yang termampu, tidak merungut, tidak menagguh2 kerja dan sebagainya. Namun apabila hari dan masa itu tiba, berubah pula. kadang kala semangat kurang, malas pasti ada, tangguh kerja menjadi sebahagian amalan(student memang suka tanguh2) dan macam-macam. Bukan apa sebenarnya, bukan kerana suda berada di sini atau orang kata bila sudah sebahagian diri melekat dengan badan kerajaan membuatkan menjadi malas. Tetapi keadaan yang menjadi penyebab utama, dengan kelas yang sangat padat (8am-5pm/7pm) kadang-kadang kelas malam, dengan assignment, pembentangan, projek, aktiviti sukan dan macam-macam lagi membuatkan diri penat dan stress semestinya. Namun apa pun cabaran yang dihadapi sebenarnya ada juga waktu-waktu manis yang terselit-selit diantara timbunan cabaran sehinggalah semester pertama yang padat dapat di hadapai dengan jayanya. Hehehe... kira-kiralah....
Selepas itu, semestar baru bermula pada bulan 6 yang lalu. Cabaran baru,masa yang sukar kiranya dalam hidup kerana tanpa pengalaman dan pengetahuan secara prtikal kami keluar ke sekolah untuk mengajar selama 3 bulan. Minggu-minggu awal adalah tempoh yang sangat mencabar, iaitu cabaran dari segi komunikasi, kawalan kelas dan bagaimana menyampaikan isi pelajaran agar mudah difahami oleh murid untuk mencapai objektif pembelajaran. Pemantauan pensyarah adalah masa yang mendebarkan kerana masa inilah penilaian dilakukan sama ada kita menguna pakai teknik dan kaedah yang sepatutnya yang mambawa kepada tercapainya objektif pembelajaran atau tidak. Bukan itu saja sebenarnya cabaran di sekolah ketika itu, kawalan murid juga sangat susah disebabkan sekolah ini adalah sekolah campur iaitu melayu, india dan cina serta lain2 bangsa.Jadi agak sukar kerana murid mempunyai latar belakang yang berbeza.


Kerja yang dipertanggungjawabkan oleh pentadibir sekolah iaitu membantu guru KH menukar bengkel yang kelihatan tidak menarik kepada menarik dan tidak membosankan juga harus dilakukan. Jadi masa inilah guru prtikal menjadi tukang cat. Hahahaha... Apa pun semua ini dapat diselesaikan dengan baik... Hehehe....
Sekarang, hanya tinggal lebih kurang 2 minggu sebelum balik kekampung untuk tidur2 dan tanam anggur lagi. Bermulanya bulan 11 dan bermulalah peperiksaan, bersedia atau tidak kena dihadapi juga (so wish me luck). Agak malang tahun ini sebab bajet yang diberikan oleh kerajaan agak kurang menyebabkan aktiviti Bina Insan Guru (BIG) dibuat di kawasan IPG dan sekitarnya, Pendidikan Luar (PL) dibuat di Pulau Pangkor dengan bayaran tertentu yang di persetujui untuk mencukupkan bajet yang diberikan dan yang terakhir ini adalah KISSM (Krusus Induksi Sistem Saraan Malaysia) tidak dapat di laksanakan. Perkara lain seperti temuduga SPP dan krusus BTN tiada khabar berita. Namun apa pun syukur kerana sudah sampai kepenghujung pengajian dan selepas ini keluar menjadi seorang pendidik... Yeaah!!!...

Tuesday, October 19, 2010

What Is This.... How it Happen?..Sabahan Leaders....!!!!

I am shock when i see this picture.. i got it from facebook 1 Suara Sabah. It something that make everyone from sabahan got a shock and disappointed. I really don't believe it, but when i check on the web site and try to fill in the form, yes it's true. Huhuhu..... Sabahan Leader or Politician, who can explain why this thing happen? Please explain this and make correction of that. This not fair for us...........!


gade say: Sabahan Leaders... Make correction!!!!!............

Sunday, October 17, 2010

Smart Music Effeting The Messages.......

Hello everyone... it's been long time do not update this blog but today i came with a new video and music that i think it's smart with a message for us. So check it out.



gade say: Smart!!... Here we can see that how the music effecting the message.....

Thursday, September 30, 2010

The Day Of Birth...........



"Tuhan, terima kasih atas penyertaanMU selama hidup yang telah ku jalani. Berkat dan anugerahMU yang tidak terhingga, kerana setiap hembusan nafasku adalah berkat yang Engkau telah berikan. Apa yang ku miliki adalah milikMU yang engkau telah berikan dan hanya kepada MU ku naikkan syukur dan pujian. Masa depan yang tidak ku tahu, adakah ianya lebih panjang atau pendek daripada yang telah ku lalui. Namun semuanya ku serahkan di tanganMU. God Thanks for everything.............. Amen"




Saturday, August 28, 2010

Radio Online



Yeah..... after few hours yesterday, finally i can broadcast my own radio online. Hehehe...
Just reading a few tutorial on internet and finally i got it. Thank for someone that share the information......

Yaaa.... You all can listen my own radio online here ..... I will be broadcast for the worship(christian song), Dusun, English, Malay and other song. So...

gade say: Baru ja nak belajar bah ni....

Saturday, August 21, 2010

Kisah Sebuah Paku Kecil

Di sebuah kota kecil telah dibangun sebuah gereja baru. Banyak-banyak orang berdatangan bahkan dari tempat-tempat yang jauh untuk melihat gereja itu.
Dan setiap orang sangat mengagumi keindahan bangunan itu!
Sementara itu jauh diatas atap, si paku kecil mendengarkan semua kekaguman yang diucapkan oleh orang-orang itu, bahwa betapa sangat indahnya bangunan gereja baru itu – kecuali pujian bagi si paku kecil. Sepertinya tidak seorangpun memperhatikan bahwa dia ada disitu dan semua itu membuat dia marah dan iri.

"Jika aku begitu kecil dan tidak berarti, tentunya tidak ada yang akan kehilangan kalau aku melepaskan diri dari bangunan ini." Lalu si paku kecil melepaskan dirinya dari atap gereja, meluncur turun dan jatuh ke dalam lumpur.
Malam itu hujan turun dengan sangat derasnya. Segera, sebilah papan yang tidak berpaku terlepas dan atap gereja mulai bocor.
Air mulai mengalir membasahi dinding dan lukisan-lukisannya yang indah. Lapisan catnya mulai terkelupas mengotori karpet gereja, dan tempat penyimpanan Alkitab mulai berantakan karena air yang membasahinya.
Semua itu hanya karena si paku kecil memutuskan untuk menyerah.

Tapi apa artinya sebuah paku? Selama dia menahan si papan, sepertinya dia sama sekali tidak dikenal tapi dia sangat berguna.
Terkubur dalam lumpur juga tidak dikenal, namun dia menjadi sangat tidak berguna dan segera dia akan dihabis dimakan oleh karat.

Pesan moral dari kisah ini –setiap anggota gereja adalah penting.
Mungkin saat ini Saudara sedang merasa seperti si paku kecil itu, merasa tidak berarti dan tidak diperlukan. Namun seperti si paku kecil itu juga, ketidakhadiran Saudara bisa mengakibatkan kehancuran.
Dalam beberapa alasan, ketika Saudara tidak melakukan penyembahan, tubuh Kristus menjadi menderita.
Kita semua adalah bagian-bagian yang sangat penting dalam pelayanan Tuhan.

Tuhan Yesus Memberkati.

Credit for airhidup.com

gade say: Bagaimana dengan kita hari ini?... Adakah seperti paku itu?.. Dimana pun kita, dalam pekerjaan kita, keluarga kita, dalam komuniti kita mahu pun dalam pasukan.... kita tetap berguna dan berperanan dengan tanggungjawab kita....

Thursday, August 19, 2010

GLORY TO GLORY

MEEKNESS AND MAJESTY
IN HUMBLENESS YOU CAME DOWN AND RESCUED ME
YOU GAVE IT ALL UPON THE CROSS
AS AN OFFERING

YOU TRADED YOUR LIFE FOR ME
IN RIGHTEOUSNESS YOU POURED OUT YOUR LOVE SO FREE
AND NOW MY SOUL WILL WORSHIP YOU
AS AN OFFERING

WE COME INTO YOUR PRESENCE NOW IN AWE
CASTING ALL OUR CROWNS AT YOUR FEET
HOW WONDERFUL THE THINGS THAT YOU HAVE DONE
FOREVER YOU WILL REIGN GLORIOUS

BE LIFTED UP FROM GLORY TO GLORY TO GLORY
WE OFFER UP THE PRAISES THAT YOU DESERVE
YOU’RE CHANGING US FROM GLORY TO GLORY TO GLORY
OUR LIVES WILL SHINE BEFORE YOU AND SHOUT YOUR WORTH
YOU’RE GLORIOUS

Songwriter: Sidney Mohede & Kenny Goh


Pengukur Kehidupan Yang Tepat

Firman Mu itu pelita bagi kaki ku dan terang bagi jalanku. Mazmur 119:105.

Seorang yang kehidupannya aneh pada suatu hari ingin membeli sepasang sepatu. Orang tersebut telah mengukur panjang dan lebar kakinya dengan tali. Setelah itu dia pergi ke toko untuk membeli sepatu. Karena terburu-buru sebab toko penjual sepatu itu hampir tutup, maka dia tidak sempat melihat-lihat secara cermat. Karena tertarik pada sepasang sepatu maka dia minta agar sepatu tsb diturunkan, karena dia ingin mengukurnya. Ketika orang itu merogoh kantongnya untuk mengambil tali pengukur panjang dan lebar kakinya itu, ternyata tali itu tidak ada sebab tertinggal di rumah. Orang tersebut mohon diri sebentar untuk mengambil tali pengukur tsb. Penjual sepatu itu terheran-heran, karena orang itu lebih percaya tali pengukur kakinya daripada kakinya sendiri. Sungguh perbuatan yang aneh. Dalam kehidupan Kristen pun ada banyak terjadi keanehan yang seperti itu. Orang Kristen tidak menjadikan Firman Tuhan sebagai pengukur yang tepat untuk kehidupannya, tetapi lebih percaya kata orang, kata adat istiadat, kata setan dan sebagainya, padahal Firman Tuhan adalah petunjuk bagi jalan hidup yang baik dan yang benar di hadapanNya. Sering terjadi lebih takut mendukakan manusia daripada mendukakan Tuhan. Ini adalah kekristenan yang aneh.


gade say: Bagaimana dengan kehidupan kita hari ini?.. Adakah kita mengukur kehidupan kita dengan sumber ukuran yang betul??...

Saturday, August 07, 2010

ALLAH Pun Menangis Dengan Bangga

Saat itu adalah musim panas dimana hujan belum turun hampir satu bulan lamanya. Tanaman jagung hampir mati. Sapi-sapi tidak menghasilkan susu.

Sungai-sungai mengering seperti menyusut ke dasar bumi. Itu adalah musim kering yang cukup parah bahkan ada kemungkinan sebelum musim panas berakhir banyak dari para petani sudah harus mengalami kebangkrutan.

Setiap hari suamiku dan adik laki-lakinya berusaha semaksimal mungkin mengairi ladang kami walau dengan proses yang amat sukar. Dan akhirnya proses ini melibatkan sebuah truk yang harus di bawa ke pabrik penyimpan air setempat dan mengisinya dengan air.

Namun tindakan penjatahan yang ketat ini telah membuat banyak orang kesusahan.

Seandainya hujan tidak turun juga dengan segera … kami akan kehilangan segalanya.

Hari itu adalah hari dimana aku boleh mendapatkan satu pelajaran yang sangat berharga tentang memberi dan aku menyaksikan sendiri mujizat yang terjadi.

Saat itu aku sedang di dapur menyiapkan makan siang ketika aku melihat anak laki-lakiku, Billy, yang berumur enam tahun sedang berjalan ke hutan. Langkahnya tidak seperti anak kecil pada umumnya tapi seperti sedang berjalan dengan satu tujuan yang sangat penting sekali.

Aku hanya bisa melihat punggungnya saja.

Jelas sekali dia berjalan dengan upaya yang cukup besar ... mencoba untuk semaksimal mungkin berjalan dengan tenang. Baru sebentar dia menghilang di dalam hutan, dengan segera dia sudah terlihat kembali sambil berlari dengan kencang menuju rumah. Saat itu aku tidak terlalu perduli, aku pikir urusannya sudah selesai dan kembali meneruskan kegiatanku. Tetapi, sesaat kemudian, kembali aku melihat Billy, sekali lagi dengan langkah-langkahnya yang diupayakan tetap tenang sedang berjalan menuju hutan.

Hampir satu jam dia melakukan hal itu: berjalan dengan sangat hati-hati ke hutan, lalu kembali ke rumah dengan berlari. Akhirnya setelah mengamati sekian lama aku tidak tahan lagi, aku langsung keluar mencoba untuk mengikutinya (namun berusaha untuk tidak diketahui... sepertinya dia tidak ingin ibunya tahu pekerjaan penting yang sedang dikerjakannya).

Dia berjalan dengan tangan yang sedang menangkup air, dan terus mencoba untuk tidak menumpahkan satu tetespun … kemungkinan air ditangannya yang kecil itu paling-paling hanya sebanyak dua atau tiga sendok makan. Aku berusaha untuk mencoba lebih mendekat saat dia sedang berjalan menuju hutan. Ranting-ranting pohon dan duri mengenai wajah kecilnya, tapi dia sama sekali tidak mencoba untuk menghindar. Dia lebih memusatkan perhatiannya kepada tugas yang sedang dia kerjakan.

Ketika aku sedang mengawasinya, disaat itulah aku melihat pemandangan yang sangat luar biasa. Beberapa rusa besar bermunculan dihadapannya. Billy berjalan tepat ke arah mereka. Hampir aku berteriak untuk menyuruhnya menjauh. Seekor rusa jantan besar dengan tanduknya yang indah datang mendekat. Tapi rusa itu tidak melakukan apa-apa...bahkan ketika Billy duduk berlutut.

Dan aku melihat seekor anak rusa kecil tergelak di tanah dan jelas sekali sedang menderita dehidrasi dan keletihan yang amat sangat. Aku melihat anak rusa itu dengan usaha yang keras mencoba mengangkat kepalanya untuk bisa menjilat air dari tangan kecil anakku.

Ketika airnya habis, dengan segera Billy melompat berdiri untuk segera kembali berlari ke rumah dan aku segera bersembunyi di balik pohon. Aku mengikutinya kembali ke rumah dan dia berjalan menuju keran yang telah kami tutup. Billy membukanya dan aliran air yang sangat kecil meluncur turun. Dia menadahkan tangannya sambil berjongkok, menunggu air yang mengalir sangat lambat itu memenuhi tangannya dan sinar matahari yang panas menyinari punggungnya.

Semua menjadi jelas sekarang: Minggu lalu dia telah bermain-main dengan selang air dan telah membuang air dengan sia-sia. Dia harus menerima hukuman untuk hal itu. Itulah sebabnya dia berusaha untuk tidak minta tolong kepadaku.

Membutuhkan waktu kurang lebih 20 menit untuk air itu bisa memenuhi tangan kecilnya. Setelah penuh dia berdiri dan mencoba untuk kembali ke hutan, disaat itulah dia baru menyadari bahwa aku telah berada di hadapannya. Dengan air mata yang hampir mengalir dia berkata, "aku nggak sedang buang-buang air," katanya.

Ketika dia kembali memulai perjalanannya lagi, aku telah menemaninya...kali ini dengan membawa mangkuk kecil yang sudah berisi air. Aku menunggunya dari jauh dan membiarkannya memberi minum anak rusa itu. Itu adalah pekerjaannya. Aku berdiri di pinggir hutan sambil memandangi sebuah hati yang luar biasa indah yang dengan usaha yang besar sedang berusaha untuk menyelamatkan sebuah kehidupan lain.

Ketika air mata membasahi wajahku, tiba-tiba aku merasakan ada tetesan air yang lain menimpa wajahku, lagi, lagi dan lebih banyak lagi. Aku memandang ke langit dan bisa merasakan bahwa Allah pun turut menangis dengan bangga.

Mungkin ada yang mengatakan bahwa itu hanyalah kebetulan.

Bahwa mujizat itu tidak ada. Bahwa kebetulan saja hujan memang harus turun.

Aku tidak dapat mendebatnya... dan tidak ingin melakukannya. Yang ingin aku katakan hanyalah bahwa hujan hari itu sungguh-sungguh telah menyelamatkan pertanian kami...seperti yang telah dilakukan seorang anak laki-laki kecil yang telah menyelamatkan nyawa makhluk lain.


Gade Say: Article ini saya dapat di www.airhidup.com dan sangat memberkati buat saya.

Thursday, August 05, 2010

The Best Celebration

What??..... Hahahahaha.... The unique celebration.. i like it...


Tuesday, August 03, 2010

Reunion...



Hari ini ada reunion KPLI-SR-Jan2010 Kemahiran Hidup (IPG Teknik Cheras)... Yanag ada datang Heddie, Hartini, Mansur, Azlan, Zieana, Surina, Siti Ajar dan saya. Ini pun baru saja dirancang semalam. Tapi yang sedihnya, perancang utama tidak dapat datang iaitu Janry dan calon cemerlang Johnnie. Mereka ni ada kereta sewa, tapi tidak tau la pula jalan mau p sini. Kami jumpa di IOI Mall, Puchong. Tiada apa juga yang berlaku, cuma best juga la dengar cerita masing-masing di sekolah. Ada cerita lucu... ada cerita bikin panas, ada juga cerita yang memeningkan. Apa pun best.... suda lama tidak jumpa kawan-kawan sejak habis semester 1.

Masa jalan-jalan round jasco di IOI.. ada la pula cerita lucu yang kami nampak ni. Ada ni seorang sumandak/cewek/amoi sedang round2 juga. Ok laa,,, boleh tahan juga. Apa yang lucu ni.. tu sumnadak salah naik Escalator, dia ni nak ke atas tapi naik escalator yang turun lepas tu seperti terjatuh. Nak ketawa tapi segan pula.. sebab perkara ni berlaku depan mata. sempat lagi bertentang mata sekejap dengan tu sumandak... hahaha... punya malu tu sumandak, terus dengan laju berjalan ke depan kami dan terus menghilangkan diri. hehehe... Kesian juga kan... hehehe...


Gade Say: Lain hari jumpa lagi.... hehehe.... Tp, penatlah juga ni. Penat tunggu bas. Huhuhuhu... mengantuk, mau tidur. Tp, RPH belum buat lagi ni... aduiii.... tidak apa.. esok tiada kelas... budak-budak ujian bulanan..... hehehehe......

Sunday, August 01, 2010

Takutlah....

"1:7 Takut akan TUHAN adalah permulaan pengetahuan, tetapi orang bodoh menghina hikmat dan didikan. 1:8 Hai anak-Ku, dengarkanlah didikan ayahmu, dan jangan menyia-nyiakan ajaran ibumu 1:9 sebab karangan bunga yang indah itu bagi kepalamu, dan suatu kalung bagi lehermu."
(Amsal 1:7-9)

1:22 "Berapa lama lagi, hai orang yang tak berpengalaman, kamu masih cinta kepada keadaanmu itu, pencemooh masih gemar kepada cemooh, dan orang bebal benci kepada pengetahuan? 1:23 Berpalinglah kamu kepada teguranKu! Sesungguhnya, Aku hendak mencurahkan isi hatiKu kepadamu dan memberitahukan perkataanKu kepadamu. 1:24 Oleh karena kamu menolak ketika Aku memanggil, dan tidak ada orang yang menghiraukan ketika Aku mengulurkan tanganKu, 1:25 bahkan, kamu mengabaikan nasihatKu, dan tidak mau menerima teguranKu, 1:26 maka Aku juga akan menertawakan celakamu; Aku akan berolok-olok, apabila kedahsyatan datang ke atasmu, 1:27 apabila kedahsyatan datang ke atasmu seperti badai, dan celaka melanda kamu seperti angin puyuh, apabila kesukaran dan kecemasan datang menimpa kamu. 1:28 Pada waktu itu mereka akan berseru kepadaKu, tetapi tidak akan Kujawab, mereka akan bertekun mencari Aku, tetapi tidak akan menemukan Aku. 1:29 Oleh karena mereka benci kepada pengetahuan dan tidak memilih takut akan TUHAN, 1:30 tidak mau menerima nasihatKu, tetapi menolak segala teguranKu, 1:31 maka mereka akan memakan buah perbuatan mereka, dan menjadi kenyang oleh rencana mereka. 1:32 Sebab orang yang tak berpengalaman akan dibunuh oleh keengganannya, dan orang bebal akan dibinasakan oleh kelalaiannya. 1:33 Tetapi siapa mendengarkan Aku, ia akan tinggal dengan aman, terlindung dari pada kedahsyatan malapetaka." (Amsal 1:22-33)


gade say: Takut akan Tuhan ada permulaan kepada segalanya. Tinggal didalam-Nya adalah syarat untuk mendapatkan janji-janji-Nya. Mengutamakan Tuhan dalam segala hal adalah yang sepatutnya. Namun hari ini, manusia lebih mengutamakan kehendak sendiri sebelum-Nya. Bahkan, Tuhan selalu menjadi pilihan terakhir mereka untuk menyelesaikan masalah.
"6:33 Tetapi carilah dahulu Kerajaan Allah dan kebenarannya, maka semuanya itu akan ditambahkan kepadamu. "(Matius 6:33)

#P/S
Takut akan Tuhan bermaksud kita menghomati Dia dan melakukan apa yang diperintahkan-Nya kepada kita seperti dalam Firman-Nya, Alkitab.




Saturday, July 24, 2010

Al-Kisah Dalam Kelas..

Ini al-kisah satu cerita di sekolah... cikgu dengan pelajarnya...


Masa belajar Kajian Tempatan.....

Guru : Apa tu "SUBUR"?... Apa maksud dia....

Murid: (dengan cepat dan yakin)...... AMAN cikgu...

Guru: (Tercengang tapi relex) Tidak... Subur tu yang kaya dengan nutrien........ (Opesss... lagilah nutrien x d fahami)..... hahaha......

.................................................................................... di kelas yang lain....

Guru: Hari ini kita akan belajar tentang sungai. Buntuk muka bumi di sepanjang aliran sungai.

Murid: Cikgu, sungai tu apa?....

Guru:(terkejut tapi tetap relex)... sungai, sungai tidak tahu?.. tidak kenal?...

Murid: Sungai??? (binggung).... apa tu?....

Guru: (panas sikit+binggung2 juga+mau ketawa.. tapi tetap relex)... Sungai.... "RIVER"... tahu??...

Murid: OOOOO..... tahu cikgu.....

Guru: (Tidak lama lagi bahasa melayu akan lenyap)....... bagus kalau dah faham...


Gade Say: Ada juga murid yang tidak paham benda2 ni.... english tau.. tp dalam BM x tau... huhuhuhu...... Apa pun ini la tugas guru kan... bagi paham yang tidak faham.... hehehe...


Wednesday, July 14, 2010

50 Creative Ways to Make Your Blog Popular

Here is a list of some very creative ways which can help you make your blog popular. If not popular, at least it will give you some ideas of what to post on your blog if you are running out of topics to write about.

  1. Start a controversy. Just remember not to cross the line.
  2. Start a contest. Make sure to end it too.
  3. Give away free goodies. People love them.
  4. Write about other bloggers to interest their visitors to read your blog. Keep it positive.
  5. Dress up your blog often (By dress-up I mean tweaking the design)
  6. Interview other bloggers and post the interview.
  7. Write about your personal life sometimes.
  8. Ask questions to your visitors.
  9. Share some secrets.
  10. Celebrate your birthday with your visitors. Think of innovative ways for doing this.
  11. Celebrate your blog’s birthday too.
  12. Write something funny or disgusting. (Don’t make it a habit)
  13. Make a bumper sticker with your blog’s name and stick it on your car. (Just make sure you drive often)
  14. Write an e-book and distribute it to your visitors for free.
  15. Introduce a commission based affiliate program.
  16. Tell your visitors about your latest fad or obsession.
  17. Post interesting pictures of your pets.
  18. Congratulate the top commentators occasionally.
  19. Encourage sharing of opinions.
  20. Donate for a cause or become a volunteer for a non-profit organization. Ask your visitors to join you.
  21. Put your blog’s ad in the local newspaper or the yellow pages.
  22. Hold blog competitions.
  23. Create polls.
  24. Hold an auction and let people bid for something useful (For example, advertising space on your blog).
  25. Write about your blog achievements.
  26. Share your hopes and aspirations about your blog.
  27. Start an award distribution system.
  28. Make contact with your local visitors and hold a get-together or a bloggers’ meet.
  29. Start a blog comic strip.
  30. Dig up some old article that you wrote on your blog which became famous and start a discussion.
  31. Try and get a photograph clicked with a real celebrity and post it on your blog. (Hold on Tiger..don’t rush to that Photoshop button!)
  32. Post videos that will help your visitors learn something new. Also submit them to video sharing websites like YouTube.com.
  33. Write about your hobbies and interests. (For example, if you like cooking, post a new recipe)
  34. Post about one of the weirdest thing that you ever did.
  35. Get featured in a print magazine.
  36. Buy a paid review from any famous blogger(s).
  37. Brand your blog with a catch phrase along with a logo.
  38. Distribute T-shirts or merchandise with your blog name on it.
  39. Join Yahoo! Answers and put a link on your website to your answers.
  40. Keep a track of websites that pick up your articles or press releases. Offer them exclusive news or content.
  41. Do surveys and publish the results to your visitors.
  42. Build tools that your visitors might find use for.
  43. Start a newsletter.
  44. Podcasting is another good way to make your blog popular.
  45. Publicize your blog to your friends and relatives and let them do some work for you.
  46. Be active in Social Bookmarking websites.
  47. Share Link Love and you will get it back.
  48. People like to read about Web 2.0. Write about it.
  49. Write about something that’s already famous.
  50. Last but not the least, be yourself.

Monday, July 12, 2010

20 Point Safeguard of SABAH

The Twenty Points for the safeguard of SabahSabah's conditions for joining the Federation of Malaysia

  1. Religion:
    While there was no objection to Islam being the national religion of Malaysia there should be no State religion in North Borneo, and the provisions relating to Islam in the present Constitution of Malaya should not apply to North Borneo.

  2. Language:
    (a) Malay should be the national language of the Federation;
    (b) English should continue to be used for a period of ten years after Malaysia Day;
    (c) English should be the official language of North Borneo, for all purposes State or Federal, without limitation of time

  3. Constitution:
    Whilst accepting that the present Constitution of the Federation of Malaya should form the basis of the Constitution of Malaysia, the Constitution of Malaysia should be a completely new document drafted and agreed in the light of a free association of States and should not be a series of amendments to a Constitution drafted and agreed by different States in totally different circumstances. A new Constitution for North Borneo, was, of course, essential.

  4. Head of the Federation:
    The Head of the State in North Borneo should not be eligible for election as head of the Federation.

  5. Name of Federation:
    ‘Malaysia’ but not ‘Melayu Raya’ (or ‘Greater Malaya’).

  6. Immigration:
    Control over immigration into any part of Malaysia from outside should rest with the Federal Government but entry into North Borneo should also require the approval of the State Government. The Federal Government should not be able to veto the entry of persons into North Borneo for State Government purpose except on strictly security grounds. North Borneo should have unfettered control over the movement of persons, other than those in Federal Government employ, from other parts of Malaysia into North Borneo.

  7. Right of Secession:
    There should be no right of secession from the Federation.

  8. Borneoisation:
    Borneoisation of the public services should proceed as quickly as possible.

  9. British Officers:
    Every effort should be made to encourage British Officers to remain in the public services until their places can be taken by suitably qualified people from North Borneo.

  10. Citizenship:
    The recommendations in paragraph 148(k) of the Report of the Cobbold Commission should govern the citizenship rights in the Federation of North Borneo persons subject to the following amendments:
    (a) Sub-paragraph (i) should not contain the proviso as to five years residence;
    (b) In order to be consistent with the laws of North Borneo, sub-paragraph (ii) (a) should read ’seven out of ten years’ instead of ‘eight out of twelve years’;
    (c) Sub-paragraph (iii) should not contain any restriction tied to the citizenship of parents – a person born in North Borneo after Malaysia (was formed) must be a Federal citizen.

  11. Tariffs and Finance:
    North Borneo should have control of its own finance, development funds and tariffs.

  12. Special Position of Indigenous Races: In principle, the indigenous races of North Borneo should enjoy special rights analogous to those enjoyed by Malays in Malaya, but the present Malaya formula in this regard is not necessarily applicable in North Borneo.

  13. State Government:
    (a) The Chief Minister should be elected by unofficial members of (the) Legislative Council;
    (b) There should be a proper Ministerial system in North Borneo.

  14. Transitional Period:
    This should be seven years and during such period legislative power must be left with the State of North Borneo by the Constitution and not be merely delegated to the State Government by the Federal Government.

  15. Education:
    The existing educational system of North Borneo should be maintained and for this reason should be under State control.

  16. Constitution Safeguards:
    No amendment, modification or withdrawal of any special safeguards granted to North Borneo should be made by the Federal Government without the positive concurrence of the Government of the State of North Borneo. The power of amending the Constitution of the State of North Borneo should belong exclusively to the people in the State.

  17. Representation in Federal Parliament:
    This should take account not only of the population of North Borneo but also its size and potentialitis and in any case should not be less than that of Singapore.

  18. Name of Head of State:
    Yang di-Pertua Negara.

  19. Name of State:
    Sabah.

  20. Land, Forests, Local Government, etc.:
    The provisions in the Constitution of the Federation in respect of the powers of the National Land Council should not apply in North Borneo. Likewise the National Council for Local Government should not apply in North Borneo.

Sunday, July 04, 2010

How to Stop Blue Screen

Have you ever been faced with the problem of blue screen when you turn on your computer, or did the screen suddenly go blue when you are doing something important?

You do not need to worry about it any more. This article will illustrate several methods of how to stop it.

What is blue screen?
It means "screen appears to be blue when Microsoft Windows crashes or stops working"

Why does it occur?
People tend to think it occurs when Windows is unstable, but they are completely wrong. In order to protect other programs and date, Windows crashes, thus screen appears to be blue.

How to stop it?
Usually when the PC screen goes blue, you should first check whether there is any Virus on your PC. If there is not any, then restart it.

If you restart your computer, and blue screen or system crash appears again, then something goes wrong in the registry.

On this condition, you should equip your computer with a specialized registry cleaner because registry errors can not be fixed manually. I recommend you free download Registry Winner, an award-winning top- bestselling Registry Cleaner.

With the function of "Scan and Clean", it can perform a full scan of the registry as well as your computer, and then clear all the errors in about several minutes. At the same time, the registry and Windows system can be optimized. Thus, the problem of blue screen as well as system crash will be totally solved, then you will enjoy a high-speed and stable computer.

Unlike other registry cleaners, Registry Winner is faster and more efficient, and it can scan twice as many errors as other cleaners.

Other than these functions, Registry Winner can also clean junk and temp files, manage startup programs as well as other programs and repair Internet problems. All these operations are easy and convenient.
In all, do not be confused when you meet blue screen. Just follow the above and use Registry Winner when it is necessary, then your computer will run as a new one.



gade say: You all can download Registry Winner here...

Credit for: http://EzineArticles.com/?expert=Rainy_Dong


Thursday, July 01, 2010

How to Remove Windows Genuine Advantage Notifications (Method 3)

Only One: How to Remove Windows Genuine Advantage Notifications (Method 2)

edit Tips

* This process will only get rid of the notifications, and will not validate your copy of XP. It will remove the timer at the beginning of your XP log on, the white notice on the log on screen, and the annoying yellow star that appears in the bottom right corner of the screen.

Ads by Google
Auto Restart Crashed Apps
Automatically restart crashed apps. Survive crashes/hangs/leaks/etc.
www.CoreTechnologies.com
* This is easier to do if you have someone reading the steps to you while you do it.
* You may need to Find Hidden Files and Folders in Windows to get to System32 manually.
* If task manager programs are moving, click the title of the "image name" row to freeze them.
* If you are having problems after this, disable the updates before rebooting.
* There is a program called RemoveWGA which does all of this for you. Just run the program, click yes, and you're done. (See External Links, below.)
* If you have problems changing files in the System32 directory, you will have to turn off "system restore". "Start" -> "Control Panel" -> "System" -> "System Restore" -> Check the "Turn off system restore" check box.
* You will not be able to download Automatic Updates anymore. This is not to say you cannot update your system anymore, Microsoft just won't do it for you. In the links, there is a program that will allow you to update any system, regardless of if it is genuine or not.
* You can also rename WgaTray.exe to WgaTray.exe.bak if you can't remove WgaTray.exe from your Taskbar. Press Ctrl+Shift+Escape to do so.
* It will be useful to have task manager open first before deleting WgaTray.exe
* Unlocker is a free program that can assist in removing WGA notifications.

Tuesday, June 29, 2010

IT START......

Lama sudah tidak update blog, tp sekarang pun tidak tau lagi apa yang mau ditulis. sebenarnya saya baru saja balik dari kampung 3 hari yang lalu. Lepas tu pindah tempat tinggal lagi supaya dekat dengan sekolah tempat praktikum selama 12 minggu bermula minggu ni. Syukurlah dapat rumah sewa yang selesa walaupun kosong tapi agak murahlah juga. RM350 saja sebulan/3 orang.

Gade say: Aduh... teruk ni.... hari ini bagi jadual denagn pensyarah pembimbing, minggu ini juga dia mau p nilai... first time masuk kelas terus mengajar n kena nilai... adudu.....

Sunday, June 06, 2010

I Don't Know..


Hahaha.. what do you thing of this?... i don't know what i m doing... you know what.. when my lecturer saw this, he automatically saying that "This is romantic"..... Hahaha... funny.....



Friday, June 04, 2010

Office 2007 Genuine Advantage Validation Activation


Ohh No!!!!...... My Microsoft office 2007 NOT PASS of Genuine VALIDATION. This happen when i try to update my computer.... huhuhuhu... just try.... Then i think it will be OK when i m reinstall it back.. But it wrong..... the validation advantage still there and detecting my Microsoft office is not genuine....

Thank GOD because some of our friend on net upload the solution.... Just following that;

To bypass or crack the Microsoft Office 2007 and Microsoft Office 2003 OGA genuine validation, download and
just click the *.reg file, and reboot your computer.
Download

If you need sn:
Download

Alternative way (old way):

  1. Install and activate Microsoft Office 2007 or other version of Office. If you intend to use the key-gen, you must install Enterprise edition.
  2. Download the patched OGACheckControl.dll.
  3. If you never validate your copy of Office, go to Genuine Microsoft Software web page, and run the Office Validation Assistant by using Internet Explorer (not Firefox as it will use different version of ActiveX component). This is to install the components required for Office validation. If you fail the validation – Office not genuine – simply ignore the message.
  4. Copy the cracked ogacheckcontrol.dll to the following location:Windows XP and Windows Vista (32-bit): \Windows\System32\Windows XP and Windows Vista (64-bit): \Windows\SysWOW64\
  5. Attempt to download Office files that require validation again. All downloads should work now.

You can also try to download this office 2007 activator.

Download Office 2007 Activation Crack



gade say: Thanks for FREEMEDIA for share for the solution. NOW.... My Microsoft Office 2007 is pass of the validation... yeeaaHHH!!!!........

Wednesday, June 02, 2010

How to Remove Windows Genuine Advantage Notifications (Method 2)



Rename Method

1.
Open a CMD window by clicking on Start -> Run -> type CMD and click OK.

2.
Open a Notepad window (Start -> Run -> type NOTEPAD click OK) and type or copy (select the lines, and then press ctrl-c) the following lines and paste (ctrl-v) into the Notepad window:
* CD %systemroot%\system32
* rename wgatray.exe wgatray.exe.bak
* rename wgalogon.dll wgalogon.dll.bak
* rename LegitCheckControl.dll LegitCheckControl.dll.bak
* taskkill /F /T /IM wgatray.exe
* del wgatray.exe.bak
* del wgalogon.dll.bak
* del LegitCheckControl.dll.bak

3.
Make sure there is a enter character (blank line) after the last line, select the entire Notepad contents (ctrl-a) and copy to the clipboard (ctrl-c)

4.
Paste the clipboard into the CMD Window (right-click paste)

5.
This should kill the wgatray.exe process and delete the files it uses.


gade say: This is another way to kill the windows genuine advantage.

Tuesday, June 01, 2010

Don't Know What To Blog

Many thing happen on my life this 2 week..
Got camping for BSMM at Batu Laut, Banting (24-27hb/05/2010).
After that got trip to Johor Bahru (JB) on 29-30hb/05/2010). KL-JB-Ayer Hitam-Melaka-KL...
But cannot celebrating for Kaamatan for this year(30-31/05/2010).(mcm la sebelum ini celebrate kan)
NOW... is Pesta Convo at my kampus (IPG Kampus Pendidikan Teknik).
Pendidikan Luar is coming soon.. this Saturday actually..... can't wait it....


gade say: Manay thing happen but i no have idea what to blog. Huhuhu.. Whatever, next time will be blog it one by one....

Sunday, May 23, 2010

How to Remove Windows Genuine Advantage Notifications (Method 1)


originated by:BrettCapewell, Horses4Ever, Anonymous, Brett (see all)
Article pencil Edit Discuss View History

Windows genuine advantage notifications occur when your computer hasn't passed the validation test. The validation test can be failed due to being sold a pirated (non-genuine) copy of XP, or because you have changed your XP product key to a software-generated key, or sometimes it just happens for no reason at all. The failed validation installs three types of notifications on your computer: one on the log in screen, one log in timer, and one balloon. It also stops updates from Microsoft and disables your ability to install IE7 and Windows Media Player 11. This solution can get rid of all three notifications, even though you will still not be able to update through Windows Update. You will not be able to download things from Microsoft that requires a valid license either.
edit Steps

Delete Method

1.
If you have only just installed Windows Genuine Advantage notifications, simply using the system restore function will remove the program. Then refuse to accept the WGA update next time Windows updates. Otherwise, proceed as detailed below. (NOTE: If you try these steps while you are in "Safe Mode," step #8 is unnecessary).

Ads by Google
Hot CopyPaste 4.0
Enhances Windows Clipboard. Download your evaluation version...
www.WindowsClipboard.com

2.
First, try the following:

3.
Open a CMD Line Window by Clicking on Start ==>Run ==> type CMD and Press OK.

4.
Change Directory into the System32 Folder (Like Cd c:\Windows\System32)

5.
Open a notepad Window and type the following lines:
* taskkill -IM wgatray.exe
* del wgatray.exe
* del wgalogon.dll

6.
Highlight and copy to the Clipboard the three lines above

7.
Paste the contents of the Clipboard to the CMD Window

8.
This should kill the wgatray.exe Process from the Taskbar and immediately delete both files wgatray.exe and wgalogon.dll without the need to to go through all steps bellow.

9.
If that does not work, then continue and follow the steps below;

10.
10
Open System32 by either A or B of the following methods:

* a) Click "Start", "Run", then type-in "System32". Click "Okay".
* b) Find System32 manually by clicking "Start" > "My Computer" > "(X:)"
(Replacing "X" with the drive letter of the host of Windows) > "Windows" >
"System32".

11.
In "System32", go to "Tools" > "Folder options" > click on the tab, "View" > Uncheck "Hide extensions for known file types". Now you can begin...

12.
Check to make sure the window that comes up has a full screen of various files. The files are in alphabetical order, which makes it easier to locate the specific file.

13.
Find "WgaLogon.dll" and rename it "WgaLogon.dll.bak".

14.
Create an empty copy of WgaLogon.dll:

* Right click on a blank space in System32 and select "New" > "Text Document".
* Leave the text document empty and label it "WgaLogon.dll".
Press Enter (on your keyboard).
* You may get a warning from the above step that says,
"If you change a file name extension, the file may become unusable.
Are you sure you want to change it?". Click "Yes" on this warning.

15.
Be ready to complete the next two steps very quickly! Find "WgaTray.exe" in "System32" and delete it. You will then have 5 seconds to find "WgaTray.exe" in the Task Manager (the next step). NOTE: If you remove the files mentioned above while you are in "Safe Mode," step #8 is unnecessary.

16.
Immediately open Task Manager. You can do this by pressing the Ctrl, Shift, and Esc keys simultaneously, pressing the Ctrl, Alt, and Delete keys simultaneously, or right clicking the Taskbar and selecting "Task Manager". Click on the process tab and click end process when "WgaTray.exe" is selected. Note: If you take longer, do not panic! All that will happen is that "WgaTray.exe" will keep reappearing in the processes list (i.e. you won't be able to delete it as required). To remove the notifications after this, return to system32. You will find two files:"WgaLogon.dll.bak" (the one you renamed) and an Application Extension (0KB) called "WgaLogon.dll". Delete the Application Extension, rename "WgaLogon.dll.bak" to "WgaLogon.dll" and repeat the steps from the fifth one onwards (at a greater speed!!).

17.
Restart your computer once you have finished. All the notification messages should be gone.


gade say : This is one of the method, the other method i will post soon. But i don't know if it will be same prosess or method for windows vista and windows 7. But for me it better to install the genuine windows. I got one from internet(www.piratebay.org).....

Wednesday, May 19, 2010

The Karate Kid

The Karate Kid - English Print Keyart

Synopsis

12-year-old Dre Parker (Jaden Smith) could’ve been the most popular kid in Detroit, but his mother’s (Taraji P. Henson) latest career move has landed him in China. Dre immediately falls for his classmate Mei Ying – and the feeling is mutual – but cultural differences make such a friendship impossible. Even worse, Dre’s feelings make an enemy of the class bully, Cheng. In the land of kung fu, Dre knows only a little karate, and Cheng puts “the karate kid” on the floor with ease. With no friends in a strange land, Dre has nowhere to turn but maintenance man Mr. Han (Jackie Chan), who is secretly a master of kung fu. As Han teaches Dre that kung fu is not about punches and parries, but maturity and calm, Dre realizes that facing down the bullies will be the fight of his life.

DF-20829_r


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG