NUFFNANG

Tuesday, November 23, 2010

Esok!!!!!..................

Huuu......... Sorry my friend. Lama sudah tidak update blog dan walking blog juga. Huhuhuhu.... agak penat minggu lalu dan minggu ni. Minggu lalu, ke Genting, Muzium, Batu Caves n Zoo Negara. Huuuu..... akhirnya hari esok terpakaslah berdepan dengan interviewer tanpa persediaan yang rapi. Apa pun hadapi sajalah dan sebenarnya tidak sabar juga untuk masuk ke dalam bilik interview dan menghabiskannya. Malas fikir-fikir lagi. Esok, interview dan balik sabah terus ke konferensi.. Yeahhhh!!!!............

Thursday, November 18, 2010

Kenapa Bah Ni?.. Tiada Peningkatan!!

Hemmm... Tidak tahulah kenapa trafik blog tidak pandai meningkat ni. Banyak benda sudah dibuat tetapi tidak juga dapat meningkatkan trafik... Kenapalahkan..... Binggung.......


Haaa...... baru saya tau ada cara yang senang dan mudah... Alaa.. yang selalu kita buat tu. Bertukar-tukar link bah. Hehehe..... Tapi selalunya kita bertukar link di "shout box", "comment" dan "follow"kan..... So, apa kata kita bertukar link atau postkan link ditempat yang kekal... atau kita dapat lihat semua senarai link dalam blog kita, supaya kita senanglah mau "Blog Walking"kan... Hehehehe.....

So.. Mari Exchange Link....

gade say: Hehehe... So kawan-kawan semua sudi-sudilah post dan kongsikan link blog kamu diblog saya ini. Dapat jugalah saya merayap diblog kamu... Hehehe.. Kamu boleh klik pada page "Link Exchange" atau klik di sini...

Tuesday, November 16, 2010

Yeahh!!!... and Yahooooo!!!!...

Yes.. Hari ini merupakan hari terakhir exam dan hari kedua terakhir berada di IPG. Apa pun sebenarnya exam kami sudah habis seminggu yang lalu(09/11) tetapi oleh kerana ada kesilapan taknikal, kami terpaksa menduduki peperikasan itu sekali lagi pada hari ini(16/11).

Hari ini juga merupakan hari kedua terakhir berada di IPG, kerana selepas ini satu lagi interview daripada SPP akan diadakan di sana pada 24/11 yang merupakan hari terakhir di IPG dan di KL.. Sebab pada hari yang sama selepas interview, saya akan pulang ke negeri tercinta Sabah Negeri Di Bawah Bayu. Hehehe. Kemudian terus ke KDCA penampang untuk mengikuti Konferensi PMM SIB Sabah yang ke-31. Harap semua berjalan dengan lancar.

gade say: Exam... harap2lah lulus. Interview....... mau lulus juga kalau tidak jawatan tidak dapat disahkan. So, wish me luck bilang orang putih.... hehehe..

Friday, November 12, 2010

Love VS Money

VS

What Happen when Love and Money are fighting each other??..... Some people say, Love is not looking or  need for the money. So.. What your comment?... How will win this battle?..

Thursday, November 11, 2010

How You kiss? - 1


Aggressive Kiss
While kissing your partner, gently bite down on their lower lip and look up at them. Start sucking on the bottom lip to give them a great sensation.


All Over Kiss
Grab your partner gently, then begin kissing the forehead, moving down to the nose. Tenderly, with an aggressive feeling, give your partner your best kiss right on the lips. Next, move your way down and continue with your own imagination.


Angel Kiss
This is a sweet, comforting kiss. Gently and ever so lightly kiss your partner either on the eye lid or right next to the eyes.

Sunday, November 07, 2010

Mean Of Christmas


Christmas?...
What it's mean for U? I thought that all of us know what is Christmas even our friend from the other religion. But maybe they just know it is a Christian celebration on every 25 of December every years. I born in a family of Christian, so i can say that i am a Christian since i born. But, i totally wonder "What is Christmas means for on my life?".... We know that Christmas is celebration for Birth of Jesus Christ but do we know what it's means from the other side? Or what we are get from it?,What are the purpose of Christ to born on the earth? and What His mission?
So, big question
"What are the mean of Christmas for you??...."

gade say: Hehehe... Christmas is coming soon......

Friday, November 05, 2010

50 Ways to Find Inspiration when your feeling down!

We all go through periods when we feel down no matter how successful we may be or may not. Whether its something simple like a gloomy day or a catastrophe these 50 ways to find inspiration when your feeling down will help you! I even keep this list handy at my office, so if I'm feeling down and am in need of a self improvement pick me up I can grab it and start taking action on something constructive right away. This may be beneficial to you as well! Enjoy, and remember Success Demands Action.


  1. Read an article on SuccessDemandsAction.net
  2. Talk to someone you love and care about.
  3. Watch a movie or read a book.

Wednesday, November 03, 2010

"Mari Layan Perasaan.... hahaha" Tidak Tahu Perasaan Apa Ni

Hari ini saya buka blog dan periksa berapa banyak post yang saya telah buat. Rupa-rupanya ada beberapa post yang saya tidak post pada masa saya menulisnya, cuma save sebagai draft dan inilah salah satunya. Saya sendiri tidak tahu apa sebenarnya yang berlaku ketika ini. Tapi ia kelihatan seperti stress yang sangat-sangat. Namun entah kenapa tidak juga di post pada waktu itu. Mungkin tidak sampai hati juga.... Hehehehe.... So hari ini saya mau post sebagai kenang-kenagan, rupa-rupanya pernah juga saya berada dalam situasi ini. English+Malay=Tunggang Terbalik. Hahahaha....... Tarikh post ini ditulis pada 03/12/2008, 6:47 pm(lama sudah ooo)


"I want to be different to night. My mood dlm keadaan terumbang ambing... so i want to ikut mood ja la ni malam.... peduli... orang lain tidak peduli, apa saya mau peduli juga.... susah juga ni kalau jaga hati orang ja... tp orang peduli apa tentang kita..... many word i don't like to hear... but don't worry "I DON'T CARE ANYMORE"... talk as much u can........ i don't care anymore.

Tuesday, November 02, 2010

Konferensi PMM SIB Sabah Ke-31


Akhirnya masa yang di tunggu-tunggu kian tiba iaitu Konferensi PMM SIB seluruh Sabah. Mesti best punyalah. Tapi agak sedih sedikit bagi saya sebab tidak dapat ikut kali ini. Apa pun tidak mengapa, tahun-tahun yang mendatang pasti dan pasti dapat ikut. Yeahh....

Pada mulanya memang merancang untuk ikut tapi faham-fahamlah di maktab semuanya tidak menentu apatah lagi kami yang krusus KPLI. Semuanya kena bersedia setiap masa. Apa tidaknya tiba-tiba saja ada aktiviti. So, memang tidak dapat buat perancangan yang jelaslah. Merancang-rancang macam tu ja laa. Tidak tahu dapat dilakasankan atau tidak terutama sekali penentuan tarikh.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG