NUFFNANG

Saturday, February 19, 2011

Umpan tidak berkurang, Mata kail yang HABIS...

Puhhh........ Hari ini, hari sabtu 'pertama' yang sangat memboringkan oo.... hari sabtu sebelum ini ada saja aktiviti. Sabtu pertama di sekolah party2 panggang ayam dengan guru yang tinggal di sekolah. PK 1 sponser bah. Hahaha.... Sabtu kedua ada sekolah ganti,sabtu ketiga balik kampung sebab cuti CNY, sabtu yang keempat sukan MSSS Zon 2 Nabawan. Jadi hari ini adalah sabtu yang kelima..... Bangun saja dari tidur terus blank x tau mau buat apa, lepas cuci kain yang berlambak seminggu punya kain (konon untuk mengisi masa lapang and harap2 masa cepat sikit berjalan) terus mundar mandir di dalam rumah.. Hahahaha... bingung2. 

Oleh kerana tahap keboringan sudah ketahap gaban, saya dengan housemate pun plan mau pergi memancing. Hahaha... belakang sekolah ada sungai, so di sanalah kononnya ni untuk membuang masa. Lagi pun ramai juga orang2 kampung yang ke situ untuk memancing. Tapi itu pun nampak diorang lalu dari rumah. So, tanpa membuang masa kami pun mencari umpan... hahaha.. cacing menjadi mangsa. Ok, 'peluru' sudah ada, 'senjata' pun sudah sedia. Kami pun memulakan langkah. Sampai di tebing sungai, cari2lah tempat yang sesuai untuk memancing. Nampak satu tempat tu yang 'macam' sesuai sikit dan ada tanda2 sebagai tempat memancing. So, kami pun teruskan operasi membuang masa dengan pancing. Setelah beberapa detik, masih lagi tidak mengena. Mencuba dan terus mencuba, walaupun masa tetap berjalan lambat usah mengalah, terus mencuba dan akhirnya........... cehhh.. kail tersangkut.... tarik punya tarik tidak dapat juga.... kesudahannya, putuskan saja... mau masuk dalam air untuk keluarkan kail?.. Haha.. itu tidak mungkin menjadi pilihan. Nasib baiklah sudah beli mata kail sedia untuk kegunaan di waktu memerlukan. Hahahaha.... 

Pasang mata kail yang baru dan bermula lagi perjuangan.... Ohhhh.. Tidak.......!!!!! Tersangkut lagi... Mata kail housemate pun tersangkut juga, ohhh..... macam ini keadaannya, umpan tidak berkurang ni, tapi mata kail yang mau habis. Ayoooo.. masa pun banyak terbuang masa cuba2 keluarkan mata kail dari tersangkut dan pasang mata kail. Akhirnya terpaksalah mengalah dengan 'ikan' yang besar sampai tangsi terputus. Terlalu besar bah mungkin tu kan. Hahaha..... Macam ni, kenallah bertanya dengan orang2 sini, di mana tempat yang sesuai untuk memancing. Mungkin tempat kami memancing tadi bukan tempat mereka memancing, tapi tempat mereka naik perahu mungkin untuk pergi ke tempat lain. Adidiiii......  

Gade Say: Hari esok, tidak tau lagi apa mau buat ni. Mau pergi church, tapi tidak tau di mana. Kalau tau pun tiada juga transport........ huuuuuu............

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG