NUFFNANG

Saturday, February 12, 2011

Panas dan Memang "Panas"

Bah... Nunu habar?(Apa Khabar?). Hari ini barulah dapat update blog... Ada juga masa sebelum ini, tapi ketandusan idea untuk ditulis. Jadi hari ini memang bertekad sudahlah untuk update. Hari ini sebenarnya adalah hari terakhir sukan MSSS Zon 2 di dearah Nabawan. Sekolah saya jadi tuan rumah bersama dengan Sk. Pandiwan.  Huhu.... Penat.... Sibuk juga jadi tuan rumah ni, bukan saja mau uruskan benda2 besar, kecil2 pun mau diurus. Uruskan pasukan sendiri pun satu hal lagi. Hahaha.. Apa pun best juga dapat pengalaman macam ni.. Lain hari memag tau sudah apa mau dibuat dan diperbaiki.

Cerita pasal sukan.. jadi guru sukan dan jurulatih, memang mencabarlah. Macam2 perasaan ada. Sedih, kecewa, marah pun ada kadang2, tidak puas hati pun ada juga. Tapi yang paling best bila anak buah kita menang... puhhhhh.....mcm mau melompat2 pula... macam mau teriak2 ja.. Hahahaha. Mungkin perasaan itulah hadiah buat jurulatihkan. Walaupun ramai yang dapat tempat pertama dari belakang, tapi ada juga yang dapat tempat pertama dari depan... Hehehehe..... Paling membangkan acara lompat tinggi perempuan, sekolah tiada alat dan atlit pun x pernah lompat untuk latihan, tapi dapat emas dan perak. Lagi satu yang tidak kurang hebatnya adalah anak buah dapat anugrah Olahragawati, puhhh... tahniah laaa sama dia.... hehehe... Dua2 acara individu dapat emas iaitu 100m n lompat jauh, dan mungkin membaharui rekod lompat jauh untuk zon 2 iaitu 3.80 meter, lelaki pun x dapat kasi kalah. Emas lelaki 3.61 jak.. masih lagi x dapat kalahkan lompatan kedua terbaik dia 3.67. Hehehe..... Tapi kasihan, lepas lari 100m akhir terus kena pijak kasut spike kaki dia, puhh..... luka pun agak dalam juga... silaka btul tu yang pijak. Mcm sabotaj jak. Sebelum lari, tumit kena pijak spike juga, lepas lari, lagi teruk kena pijak... Hemmmmm.....

Adididiiii.. cukuplah itu cerita pasal tu sukan.. hehehe..... Apa pun ada juga yang "panas" selain matahari di sana. Tapi abaikan sajalah... Kalau layan2 lagilah bikin panas.. Apa orang cakap, macam ada lesen ja tu mulut. Hahaha.....

Om.. macam panjang sudah ni karangan saya ni. Cukup2 untuk hari ini. Nanti terlebih panjang kena potong markah pula.. hehehe....
 Traning Jumping Kunun2.....

 Selection untuk lompat pagar. Hahaha.. tiada pagar terpaksa la pakai skping and kerusi...
 Inilah konon latihan diorang ni. Mau suruh joging tapi padang lumpur. hehe

Gade Say: Panas o muka saya.. Pedih..... tidak........ sudah.... huhuhu
Pedihhhh.......huhu

4 comments:

Jojoe said...

hehehe...x hitam pn muka kmu tu.. haha

gade said...

Hahahaha.. x nampak tu... merah..... pedih ooooo

Elsie said...

wow !!! best tu gd dpt involved dgn acara skul.. .lc blm pnah g smpat tgk sukan skul.. . last tgk pn 2009... sure gd pnat kn. . cian gd,..dhla muka tu merah.,mcm udang bakar. . sunburn. yg pntg dpt 'emas'. . .anndduuu, sakit tu kna pijak kasut spike... . misti gd jdi hero ni. . haha uitzz... bkn mulut ada lesen gd,mulut no insurans bha itu. . jgn dlayanzz.... :) btw,Cngrates gd! u've make the best one. ..Gbu. .take some rest. .

gade said...

Hahahaha..... apa hero.. adadada... ada insurance n lesen la mulut tu sbb berani ckp2 yg bikin panas.... Hahaha.... Tq tq....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG