NUFFNANG

Saturday, March 27, 2010

Hari Ini Dalam Sejarah

Kejadian berlaku tanpa di sangka2.. hahaha... Hari ini dalam sejarahlah katakan. Petang tadi jalan pergi Jusco nak beli barang2 keperluan harian dan untuk kerja sekolah tapi dengan senang hati dan rela hati, kawan (driver) kami bawa jalan pergi shopping Mall lain di Ampang. Sampai sana apa yang berlaku, konon saya ini pun mulalah buat kerja yang memang dirancang untuk assignment TP. Tau apa saya buat?.. Hahaha.. selamber ja saya ambil video tu barang2 sana seperti sayur-sayuran, beras, makanan and pakaian.. yang memang barang keperluanlah. Lepas tu, suda dipenghujung rakaman pula, datang ni boss Guard dia ni, "Jom, ikut saya p bilik". Terus saya pun dapat tau suda apa yang berlaku and ikut sajalah. Sampai sana, saya kena tanyalah.. kira macam di bawah ni la perbualan kami..

Guard : Awak buat apa ni?

Me : O.. Saya ambil rakaman untuk contoh barang-barang keperluan disini untuk buat assigment(Terus terang saja sbb mmg suda kedapatan).

Guard : Awak ade surat kebenaran ke untuk buat semua ni. Sekarang ni saye boleh cas awak sebab mencuri harga barang kat sini.

Me : Tak encik, saya cuma nak ambil video untuk contoh barang-barang keperluan. Nak curi harga tu memag tak de la.

Guard : Ye.. Awak memang tak buat tapi saye boleh cas awak tau. Atau saye bawa awak ke balai sebab membuat rakaman tanpa kebenaran.

Me : Maaf encik, saye tak tau pula yang kena minta kebenaran mcm tu. Sbb encik yang ajar subjek ni pun tak bagi tau.. Dia just cakap kamu buat macam ni, kamu pandai2 la nak cari bahan.

Guard : Kamu belajar kat mane?.. Ada kad pelajar?.. Ada bukti tak yang kamu ni pelajar di sana?.

Me : Kad pelajar tak bawa pula encik, sebab datang sini pun bukan tujuan nak ambil video mcm ni.. Cuma nak beli barang2 keperluan, tp tiba2 pula teringat pasal assignment tu saya ambil video lah.

Guard : Ape nama tampat awak belajar?

Me : IPT.. Institiut pend. Teknik (sambil tu sales tulis konon)...

Guard : sepatutnya kamu minta kebenaran ini untuk buat rakaman ni.. sbb sekarang ni saye boleh cas awak sbb mencuri harga barang...

Me : Minta maaf la encik sbb saya tak tau pula mcm tu.. saya pun bertujuan nak ambil video barang2 keperluan.. bukan nak curi harga... maaflah encik sbb saya buat masalah kat sini... (minta kesihan)...

Guard : Minta IC.. (sambil call pekerja lain)

Me : bagilah ic konon...

Guard : Potostet ni(sambil memberikan Ic saya dgn tu org). Mane video yang awak ambil tu?...

Me : Buka HP n bagi tengo la... cuma ini yang saye ambil..

Guard : Ini saja ke yang awak ambil?...

Me : Ya..

Guard : Awak tulis no phone sini (di potostet ic)... tolong padam video ni..

Me : OK..ok... sekarang ni saya delete (sambil bagi tengo delete then keluar)...


Hahahaha... bikin takut jg la... lucu bagi saya tp bikin panas jg la... hahaha... apa pun tidak dapat. Dapat pengalaman sajalah kena tahan Pak Guard. Lepas ni.. kalu kena cari IPG ni, bersedia sajalah... hahaha...

gade say : Apa2 la... ntah macam mana la ni.. terpaksa la buat plan B ni untuk buat assignment tu.. huhuhuhu.... Kalu tidak sekarang ni.. mengedit suda kali saya ni untuk assignment.. tp apa boleh buatkan.. Yang penting semua OK.... hehehe

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG